Monday, December 7, 2009

Satu demi satu nikmat Allah ditarik balik

Dua minggu lepas Mad Bomber ada pi lawan badminton. Opis suruh jadi manager saja bawa budak budak main. Lawan pula di indoor arena Bank Negara..cantik court dia ...rasa macam kat stadium pulak. Bila mai time acara veteran Abang Zul tak mai...sakit lutut katanya ..apa lagi terpaksala Mad Bomber turun ganti ..kira macam Soo Beng Kiang la sebab main tangan kiri. Tak pernah Mad Bomber main dari 9 pagi sampai 6 petang..itu pun nasib baik kalah diseparuh akhir kalau masuk final lagi kacau. Masa main Mad Bomber rasa badan lain macam saja...seram sejuk macam lalu kat titi bukit Selambau estet waktu malam saja. Bini Mas Bomber ada masa tu dia kata badan Mad Bomber menggigil tapi Mad Bomber tak rasa pun badan menggigil.
Lepas balik rumah, Mad Bomber terus tidur sebab badan letih sangat... lepas dua tida hari letih masi tak hilang..macam macam minum nak bagi hilang letih... Livita, Tongkat Ali, tongkat Ali Gelok semua minum tapi letih macam tu jugak. Masa di opis Selasa lepas Mad Bomber rasa lain macam saja...bernaas macam tak lepas...Mad Bomber pi check kat klinik... Mad Bomber bagi tau Mad Bomber tak merokok (sebab sebagai Bomber dulu memang tak digalak merokok sebab bahaya), aktif sukan...tapi bila buat ECG ada pergerakan jantung tak normal kata Dr. Mad Bomber kata dalam hati Dr ni mesti mengaji tak habis ni..mana boleh orang tak merokok dan bersukan kena sakit jantung.
Dia dan dan tulis surat suruh pi check kat pakar la la tu jugak...aikk ni dah serius ni sampai tak dan dan nak tunggu esok. Mau tak mau Mad Bomber gagah juga pi jumpa pakar...4 jam tunggu rsult pun diterima...masuk wad esok buat Engioplasty.
Esoknya 3pm Mad Bomber diusung masuk ke Operation Theather sambil memerhati muka isteri dan anak anak..sayu juga sebab macam dalam drama selalu kalau babak ni kira sedih habis la. Confirm ada satu saluran sumbat..Dr kata terus masuk belon (bukan belon yang jual kat kedai syarikat tu) tapi belon tu macam belon yang Mad Bomber buat dengan getah sekerap masa dok motong dulu. Masa dia dok peso tu la sakit ya amat depa dok tekan...tak malu lagi dah depa golek telanjang bulat atas tempat operate tu macam Mad bomber ni lembu korban saja...Mad Bomber bagi tau kat nurse tu hampa buat la apa pun janji baik sudah.
La ni Mad Bomber tengah rehat dapat cuti 10 hari. Kalau penyakit ni kena masa motong dulu maknanya dapat la off motong 10 hari ...
Doktor pesan Mad bomber you kena stop makan roti canai, lemak, makanan berminyak...agak agak nya kalau kat Selambau Hill dulu apa makanan yang tak ada lemak dan berminyak...yang Mad Bomber tau kalau tak nak makanan berminyak kena makan buah cenerai saja atau laksa tok siak saja...kalau kat kedai Pak Tam semua Dr tak bagi. Satu faktor lagi yang Dr bagi tau ialah faktor keturunan..mungkin arwah ayah Mad Bomber dulu ada penyakit ni..Wallahualam.

2 comments:

angahpikah said...

injap tersumbat ke paklang?alhamdulillah la dpt detect awal.. semoga sihat seperti sediakala.

Shafiah Fatnin said...

moga pk lang sihat kmbali :D