Monday, February 9, 2009

Saudagar minyak

Lama juga Mad Bomber tak bagi posting baru, bukan apa modem keluar asap baru dibaiki oleh TM. Mad Bomber baru seminggu masuk jadi ahli dalam syarikat saudagar minyak. Mula mula masuk taukeh saudagar miyak ni suruh Mad Bomber masuk kursus nak kenal syarikat saudagar minyak jadi kenalah pi bertapa 18 hari tanpa henti sampai malam dok dengar macam mana nak cari dan nak jual macam jenis minyak ni. Mad Bomber dilantik jadi penghulu dalam 50 orang yang hadir ni. Semua sekali 100 orang tapi dibahagi 2 group. Ada ramai yang dah kerja 5 atau 6 bulan dengan saudagar minyak ni tapi semua orang tengok kat Mad Bomber bila nak lantik penghulu kata mereka pengalaman Mad Bomber boleh bimbing mereka...itu okey la tapi bila depa bercakap pasal down stream upstream pada first daya naik kelabu juga sebab tak tahu apa. Sekarang Mad Bomber selalu dapat tepukan gemuruh bila bagi presentation pasal industri minyak ni...banyak info dah dapat... depa selalu kata baguih2.
Banyak budaya kerja kat tempat lama Mad Bomber boleh dipakai dalam kerja baru ni.
Pada Mad Bomber kura kura boleh menang w/pun berlumba dengan arnab kerana tidak pernah berputus asa dan terus istiqamah berusaha. Pada kawan kawan di puncak bukit tempat kerja lama Mad Bomber kita tetap bersahabat dan budi baik saudara semua tetap abadi dihati Mad Bomber.

1 comment:

makngah tmn dedati indah said...

moga paklang happy dengan tugas baru sebagai saudagar minyak..